Хърватска е една от най-близките дестинации до България, но все още е малко позната на българите. Тук накратко ще опишем 5-те най-големи забележителности на Хърватска, като се надяваме да отделите време и да ги посетите. Подреждаме ги в низходящ ред.

На 5-та позиция поставяме Остров Корчула. Тук е роден все известният пътешественик Марко Поло. Това е един от най-известните хърватски острови, а в миналото е носил прозвището Черната Корчула, заради гъстите си черни борове. Сега града има запазен средновековен облик, който е много приятен за разходка и почивка.

На 4-та позиция е Ровини. Той е също красив град на Хърватска, разположен на Адриатическото крайбрежие. Най-известната забележителност е църквата Света Еуфемия, а от нейната висока камбанария се открива невероятна гледка.

Топ 3 забележителност на страната е остров Хвар. Той още е класиран и като един от 10-те най-красиви острови на Земята. Дълго време острова е управляван от Венеция и това се вижда навсякъде. Столицата на острова е и едноименния град - Хвар.

На 2-ра позиция е Националният парк Плитвички Езера. Това е най-големият национален парк в Хърватска и е включен в Списъка на ЮНЕСКО. Представлява свързани с водопади множество лазурни езера.

Номер 1 е разбира се Дубровник, Перлата на Адриатика. Града пази изцяло своя средновековен облик. Бил е една от най-силните градове държави в региона, която е търгувала и успешно с България. Изцяло е запазена крепостната стена по, която може да се обиколи целия стар град и да се направят хубави снимки.

22.09.2019