Новини >> Топ 10 забележителности на Испания

Топ 10 забележителности на Испания

Топ 10 забележителности на Испания
В статията ще ви запознаем с най-популярните и посещавани забележителности в Испания. Тук съжителстват римска останки, мавритански дворци и средновековни замъци. Това съчетано с приятният климат, прави Испания една от най-интересните дестинации в света. Но да не се бавим и да преминем към списъка:

10. е един от най-големите дворци в Европа. В момента е резиденция на настоящият испански крал. Строителството му е започнато от емира на Кордоба през 10 век.

9. Надбягването с бикове в е най-известното събитие в града. То е част от фестивала на Сан Фермин и се провежда в периода 7 до 14 юли всяка година.

8. възниква през 11 век. Намира се в баската автономна област. Града впечетлява със старият си град и особенно с плажът Ла Конча, обявен за най-красивия градки плаж в света.

7. освен столица на Андалусия се смята и за столица на фламенкото. Градът има превратна история, основан от римляните, превзет от маврите през 711 г. и възвърнат за християнският свят чак през 1248 г. Тук се намира и третата по-големина катедрала в света.

6. и нейният стар град със запазените висящи къщи привличат много туристи. Освен тях посетителите трябва да разгледат и катедралата, и кулата Торе Мангана.

5. е островът на нощния живот и на музикалните фестивали, тя просто привлича като магнит всички, за които с падането на нощта започва животът. Подобно на повечето южняшки острови, и тук не липсват невероятни златисти плажове, къпещи се в тюркоазено сини води.

4. Саграда Фамилия - Барселона е все още недовършен шедьовър на каталонският архитект . Катедралата трябва да бъде завършена до 2026 г. в чест на 100 годишнината от смъртта на гения.

3. представлява голям комплекс от сгради. Строителството му започва през 1563 г. и продължава 20 години. През 1984 г. Ескориал е включен в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО.

2. Мескита де е била най-голямата джамия в Западна Европа. След превземането на града от маврите, Кордоба се превръща в столица на халифата и по това време е бил един от най-големите и развити градове в света и Мескита е била символ на това благополучие.

1. е дворец в Гранада. Този град последен е от воюван от маврите, а самият дворец е истинско бижю на мюсюлманската архитектура. Целта на самият владетел при започването на строежа е да построи "Рай на земята".
27.3.2016
RSS