Правилното планиране ще превърне забързаното, стресиращо пътуване в спокойна, безгрижна почивка, независимо дали пътувате за лятна екскурзия или за кратко бягство през почивен уикенд. За щастие мобилните приложения са тук, за да ви помогнат. От планиране на пътуване и приложения за навигация, до онлайн платформи за полети и хотели- лесно и удобно с безплатните приложения, предназначени да помогнат на всеки пътешественик. Ето една селекция от такива, които могат да ви бъдат изключително полезни.

TripAdvisor е вашето ръководство за хотели, ресторанти и атракции от цял свят. TripAdvisor ви дава възможност да разглеждате милиони ревюта, изображения и видеоклипове с различни заведения в цял свят. Потърсете близки заведения, изследвайте ресторантите по вид храна, ценови диапазон или рейтинг, проверете цените на самолетите или просто публикувайте свои собствени отзиви, снимки или записи на местата, които посещавате.

Airbnb е приложение, което позволява на потребителите да търсят и намират уникални места за настаняване в цял свят, от нощувки в семейни хотели, до малък апартамент за една седмица или дори замък за един месец. Airbnb обхваща разнообразни цени в повече от 34 000 града в почти 200 страни, което означава, че авантюристът или свободният пътешественик имат интересен избор за настаняване при своето следващо пътуване.

Booking е система за онлайн резервации в над 96 000 дестинации по цял свят. Сигурност, реални оценки и без никакви такси при резервация, Bookinkg.com осигурява качествено обслужване на своите потребители, отстъпки и добри цени за хотели на различни дестинации по света.

Trivago е уеб сайт, собственост на компанията Expedia, фокусирана специално в търсенето на хотели. Уеб сайтът Trivago позволява да сравните хотели, да намерете най-евтината цена и гарантира най-добрата оферта за настаняване заедно с милиони отзиви и снимки. Expedia е една от най-големите онлайн туристически компании в света, с широко портфолио от марки, които обхващат почти всеки аспект от проучването, планирането и резервирането на пътувания, от избора на най-добрата оферта за самолетни билети, през избора на подходящ хотел, до планирането на интересни занимания по време на престоя в дестинацията, след пристигнетето ви. Портфолиото на Expedia обслужва както развлекателни, така и бизнес пътници с вкусове и бюджети, вариращи от скромни до луксозни. Expedia е верен помощник в планирането на пътуване, включващо купуване на самолетни билети, резервиране на хотел, намиране оферти за ваканции, коли под наем и круизи на страхотни цени.

Google Trips също има за цел да улеснява планирането и организирането на вашите пътувания. Той автоматично ще ви организира цял един ден с интересни предложения, които да видите, посетите или правите. Докоснете екрана и вижте по-близки забележителности и разположени до вас атракции. Google Trips прави проучването на света по-лесно, като организира основната информация на едно място и я прави достъпна дори и офлайн. Google Trips е приложение, което ви помага да планирате предстоящо пътуване. То събира информация от имейлите за потвърждаване на самолетни билети (номер на полета, дати за пътуване и дестинации), както и хотелски резервации, изпратени в Gmail. Въз основа на това къде отивате, Google Trips ви предлага подходящи пътеводители, които можете да изтеглите и използвате офлайн. Информацията включва контакти, оценки и отзиви за места, които да посетите.

Тези мобилни приложения ще направят пътуването на всеки турист лесно, безпроблемно, интересно и ще му гарантират повече време, за да се насладят на преживяванията си.

22.09.2019