Европа >> Испания >> Мадрид >> Парк Ретиро - Мадрид

Парк Ретиро - Мадрид

Информация | Kарта
seen
8743
facebook
Парк Ретиро - Мадрид

През 1636 година граф херцог Оливаме поставя основите на днешният Парк Ретиро /Parque del Buen Retiro/ с идеята да го превърне в кът за отдих на кралското семейство.

В наши дни паркът е едно прекрасно кътче от , в което човек успява да избяга от сивото ежедневие и да се откъсне от оковите на големия град. Ретиро е национален парк, средище на артистични натури, сцена за пеещи и свирещи на тарамбуки младежи и място за блажена почивка върху добре поддържаната морава. Спокойната разходка по алеите на парка Ретиро изведнъж се превръща в карнавал когато мимове и хора, облечени като приказни герои се появяват и разпалват желанието за интересни фото сесии с тях. Всеки намира различен начин да разпусне, но почти всеки решава да го направи в парка Ретиро. Разходка с лодка или каране на водно колело в езерото Естанке, театър или танци и песни на улични артисти, храненето на рибки и лебеди, ботаническа градина с над 30000 растителни видове или градината с пауните са сред многото забавления, които предлага националният парк. Ретиро освобождава от напрежението и стреса от забързания ритъм на живота, но също и обогатява духовно. Статуята на Алфонсо на II кон – най-прославеният испански владетел, починал на 28 години, изложби на съвременното изкуство, Паласио де Веласкес и Паласио де Кристал са сред забележителностите които придават на парка Ретиро значимост в културно отношение.

През пролетта и лятото парка има невероятна зеленина, много цветя и розариуми, които колоритно изплитат палитра от цветове и аромати. Всичко това събрано на едно място, създава паралелен на динамичния град Мадрид свят от 140 хектара, в който човек изпитва истинско удоволствие и наслада сред чист въздух и красива природа.

Снимки Парк Ретиро - Мадрид
На тази страница може да намерите галерия от изображения от Парк Ретиро - Мадрид. Снимки от Парк Ретиро - Мадрид и нейните забележителности. Информация, снимки и картинки от природни и исторически забележителности.
Парк Ретиро - Мадрид
Парк Ретиро - Мадрид
Парк Ретиро - Мадрид
Парк Ретиро - Мадрид
Парк Ретиро - Мадрид
Парк Ретиро - Мадрид
Парк Ретиро - Мадрид
Парк Ретиро - Мадрид
Парк Ретиро - Мадрид
Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
RSS