Лаго ди Комо е езеро с ледников произход в Ломбардия, Италия. Има площ от 146 кв.км, което го прави третото най-голямо езеро в Италия, след Лаго ди Гарда и Лаго ди Маджоре. С над 400 м дълбочина то е едно от най-дълбоките езера в Европа и дъното на езерото е повече от 200 м под морското равнище.

До Лаго ди Комо се намира и град Комо от който добре запазен е историческият център. Интересни да се видят са: Катедралата от ХІV в.; Кметството от ХІІІ в.; Църква „Св. Фиделий”; Църква „Св. Абондий”.

На Лаго ди Комо са снимани част от сцените на известните Холивудски филми: • „Междузвездни войни: Епизод II - Клонираните атакуват“ (2002 г.): Сцените на планетата Нептун всъщност за заснети във Вила Балбианело. • „Бандата на Оушън 2“ (2004 г.): Резиденцията на един от героите във филма, Нощната лисица, е вила Ерба, на Лаго ди Комо. • „Казино Роял“ (2006 г.): някои сцени свързани с Джеймс Бонд са снимани на Лаго ди Комо. Това са сцените с престоя му в болницата, любовната му авантюра с агент Веспер Линд, както и финалната сцена на филма.

Гласувай:
Рейтинг 4 от 2 гласа Лаго ди Комо