Понтеведра

Информация | Kарта
seen
5494
facebook

Понтеведра е известен исторически град, културно богат и разполага със значителен брой архитектурни забележителности, които заслужават да се видят.

Понтеведра е едно от най-привлекателните градчета в Галисия. Историята разказва, че градът е основан от Тевкър, гръцки воин, участвал в Троянската война, запазил и до днес уникалния си средновековен център, заедно с големи и малки популярни площади.

Макар и не в същия мащаб като или , Понтеведра има своя задоволителен дял от исторически сгради, църкви, музеи и паметници. На запад в стария рибарски квартал се издига църквата Санта Мария ла Майор, построена от гилдията на моряците, украсена с барелефи с библейски сцени. По величественост не отстъпва и прекрасният Мусео де Понтеведра, разположен в пет различни сгради. Великолепни келтски накити от 800-700 г.пр.Хр., както и колекция от ренесансови и средновековни платна на испански, италиански и фламандски художници са положени в къщата от XVIII век Кастро Монтеагудо.

Пътешествието в света на културното наследство на испанска Понтеведра продължава с посещението на къщата Гарсия Флорес, където могат да бъдат видени религиозни скулптури и възстановки на вътрешни подредби. Колекции от галийското и испанското изкуство от XIX-XX век са други ценности, които си заслужава да бъдат видени при посещението на Понтеведра.

Въздействащите готически останки на манастира Санто Доминго, както и бенедиктинският Монастерио де Пойо – образец на галисийския класицизъм, също са белег, по които се забелязва някогашният просперитет на града.

Но неустоимият чар на Понтеведра не се дължи само на многобройните му стари сгради от местен гранит. Невероятната атмосфера в града допълват малките и големи атрактивни площади, изпъстрени с кафенета и барове около тях. Такива са Праса де Теукро и Праса де Вердура, които все още се използват като традиционни специализирани пазари, както и градският площад Аламеда с невероятна си, обсипана с листа, градина и популярно място за разходка.

Понтеведра е град с богат чар, с енергичността и жизнената атмосфера, с нощен живот от който старият град наистина оживява и всички барове са препълват с хора. Това е само малко допълнение към това, което го прави все по-известен и по-популярен от туристическа гледна точка.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
RSS