Европа >> Испания >> Барселона >> Ла Рибера - Барселона

Ла Рибера - Барселона

Информация | Kарта
seen
5068
facebook

Ла Рибера е не по-малко внушителен от Готическия квартал в . Жилищен район от Средните векове, Ла Рибера пленява всеки с галериите си, магазините, готическите дворци и музеи. И музеят на Пикасо е едно от бижутата на този квартал. Олимпийските игри променят доста облика на този квартал и днес той е един от най-оживените квартали, особено около Пасеч дел Борн.

Музеят на Пикасо в Барселона е най-посещавания музей, въпреки че не може да се смята за един от най-представителните или с най-богата колекция от творби на големия художник, но определено може да претендира, че описва и представя Пикасо най-добре. Музеят отваря врати за посетители на 9 март 1963 г., а първите творби, изложени в него, са дарени от близкия приятел на Пикасо от младежките му години и негов личен секретар Гийом Сабартес. Намира се в три поразително красиви каменни резиденции на Карер де Монткада - съседни една на друга средновековни сгради в центъра на Барселона.

Музея показва многобройни произведения от по-ранните години на артиста и е много силен относно синия период с платна като The Defenceless, керамики и други ранни творби от 1890 година.

Втория етаж е посветен на творби на Барселона и Париж от 1900 до 1904 година, като много от тях са повлияни от импресионистите. Почти три пълни зали са посветени на обсебването на Пикасо от шедьовъра на Веласкес - Las Meninas. Пикасо е нарисувал всяка частица от портрета в свой стил, и приликите и разликите с оригиналния портрет със сигурност ще предизвикат вниманието ви. Незабравимия Портрет на Госпожа Каналс от 1905 година от неговия розов период също е изложен, редом с някои от по-късните му творби, нарисувани в Кан през 1957 година. Днес тук се експонират 3600 творби, предимно картини, скици, гравюри и керамика, подредени хронологично, за да позволят на посетителите да проследят артистичното развитие на художника.

Посветен на пред-колумбовото изкуство и пълна противоположност на Музея на Пикасо е музея Барбие-Мюлер, отседнал в Палау Надал. Колекциите в музея представляват истински празник от традиционните култури в Средна Америка.

Със своите осем зали позволява на посетителите да се докоснат до най-старата култура на олмеките в Централна Америка, да проследят класическия период в Теотиуакан, ацтеките и маите, както и да разгледат интересни и редки предмети от , , , та чак до Южна Америка.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
RSS