Ла Рамбла е широка и много дълга улица в Барселона или по-точно няколко улици свързани помежду си, на които центърът е даден изцяло на пешеходците, клоуните, мимовете, играчите, които правят трикове с футболни топки и изпълнители от всякакъв род. Всичко това и още много други, като будки за вестници, книги, места за хранене, магазини за птици с извадени навън клетки с най-различни крилати, както и магазини за цветя, които са изпъстрени със всички цветове на природата. Разглеждането на оживеният булевард Ла Рамбла кара човек да вникне в различни духовни измерения на Барселона от XXI век, а страничните му улички крият исторически и съвременни богатства във вдъхновяващ римейк от стилове. Ла Рамбла започва близо до Площад Каталуня, след което продължава и се извива по цялата дължина на Старата Барселона и свършва до паметника на Христофор Колумб и оживената пристанищна част.

По този път можете да видите разнообразната и процъфтяваща търговска местност, да посетите закрит фермерски пазар, построен през 1914 г., и да се полюбувате на сградата на една от най-красивите опери в Европа. По средата на Ла Рамбла, може да свиете по Портафериса, ако сте се запътили към пристанището и сте много близо до Готическия квартал, Катедралата и някои от най-добрите музеи на града. Ла Рамбла е една живописна и пъстра улица, отразяваща духа на каталонците. Някои казват, че сърцето на Барселона тупти в ритъма на Рамбла. Ла Рамбла е и своеобразен архитектурен музей на открито. От двете и страни са фасадите на едни от най-необичайните и дръзки сгради в града. На Ла Рамбла пъстрите магазинчета и сувенирни лавки се редуват с типичните барове Тапас и кафета, разположили масички насред булеварда.

Музеят на съвременното изкуство, Библиотеката на Каталония, Дворецът на вицекралицата, рогът на изобилието Меркат де ла Бокерия, дворецът Гуел на Гауди, Пласа Роял от XX век – все перли, придаващи страхотен блясък и облик на Ла Рамбла, разхождащи човек из дебрите на история и съвремие, преплетени по уникален начин, за да направят Барселона все по-интересни и интересна.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 2 гласували Ла Рамбла - Барселона