Европа >> Испания >> Барселона >> Коста Дорада

Коста Дорада

Информация | Kарта
seen
4395
facebook

Коста Дорада - това е крайбрежието на юг от , с по-отдалечени селища, на около 150 км, но с по-модерен изглед и развлечения – кариоки барове, дискотеки, клубна музика, ресторанти с различни кухни и дълга плажна ивица.

Този бряг се нарича така, заради прекрасните морски плажове от ситен пясък. Тази част от крайбрежието на Каталония разположена между градовете Алканар на юг и Кунит на север, всяка година привлича ценители на добрия отдих.

Почивките в Коста Дорада са най-обичани заради плажовете. Плажовете на Коста Дорада са обширни, със ситен златист пясък и прозрачна вода. Има и малки каменисти и пясъчни плажове в живописни заливчета и лагуни, обкръжени от дюни. Точно поради тази причина този красив участък от Испания се нарича "Златния бряг". Около 150 км блестящ златен пясък, лазурни заливи и много яхтени пристанища.

Ако искате вашата почивка да се превърне в рай, то непременно трябва да посетите Коста Дорада. Летните почивки в Коста Дорада предлагат повече горещи слънчеви лъчи, дори когато сте далеч от плажа. Почивките в Коста Дорада остават твърдо фокусирани върху морето. Благоприятния климат, красивите пейзажи, уникалните природни дадености и богатата древна история на провинцията, привличат туристи от цял.

В Коста Дорада също така изобилстват и ултрасъвременни хотели, оздравителни комплекси и развлекателни съоръжения, позволяващи на туристите да се насладят на почивката си.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
google RSS