Европа >> Испания >> Валенсия >> Коста Бланка

Коста Бланка

Информация | Kарта
seen
4332
facebook

Коста Бланка е брегова линия с дължина над 200 км, принадлежаща на провинция . Включващата в себе си много известни дестинации в Испания. Територията се простира от Дения на север, през Коста дел Таронгерс, на юг от Торевиеха, през Коста Калида.

Името „Коста Бланка“ или „Белият бряг” е дадено от Британските авиолинии при пускането на линията Лондон – през 1957г.

Коста Бланка е прочут с най-благоприятния климат за туризъм в страната. Градчетата по крайбрежието му имат свое особено излъчване и красота с живописни пристанища, стари сгради с впечатляващи фасади и много зеленина. Нощният му живот, който може да се сравни само с този на , както и живописната природа, са сред причините Коста Бланка да се превърне в предпочитано място за почивка.

Тръгвайки по Коста Бланка, човек се сблъсква с Калп. Този приказен и красив залив, въпреки съвременната градска архитектура, е запазил своята автентичност, ограден от планини, с чудесни пясъци и действащо рибарско пристанище. На север от залива блести популярният морски курорт Морайра, а по-живописният Шабия е кацнал на северния бряг на Коста Бланка.

Въпреки че, туризмът в Коста Бланка се развива с бързи темпове и налага необходимостта от застрояване на нови и нови площи, скалистите носове и прекрасните плажове не се предават. Като живо доказателство на това изплува Дения, чиято история за славното му римско и гръцко минало е разказана в Археологическия музей.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
RSS