Замъкът Пенафиел

Информация | Kарта
seen
4055
facebook
Замъкът Пенафиел Photocredit: Fotolia | NoraDoa

Замъкът Пенафиел е забележителна и мащабна средновековна крепост, разположена в едноименното испанско селце, което се намира в провинция в Испания. Замъкът Пенафиел се намира на високо възвишение в единия край на селището, а огромните му размери са наистина внушителна гледка. Отдолу остава живописната долина на река Дуеро.

Продълговатият връх на Замъкът Пенафиел определя особената конструкция на сградата, която е ограничена между две близко разположени оградни стени. Масивните оградни стени достигат до височина 90 фута, а основната постройка на замъка е разположена в средата на дворцовия комплекс.

Архитектурният стил на Замъкът Пенафиел се нарича "Gran buque", което в буквален превод означава кораб. В действителност високо разположеният замък с неговите защитни укрепления напомнят кораб, само че построен от каменни блокове. Особеното за Замъкът Пенафиел е, че на самия гребен на хълма е изградена още една дълга стена, която е обсипана с множество малки кулички. В единият край седи една по-голяма наблюдателница, която гледа към другата подобна, издигната в противоположния край на стената.

Смята се, че Замъкът Пенафиел е построен от Дон Хуан Мануел, който бил един от най-богатите лордове в Кастилия и който играе доста активна роля в политиката на кралството. Освен, че бил влиятелна политическа особа за времето си, владетелят на Замъкът Пенафиел заемал и централно място в испанската литература, като един от най-важните писатели от Средновековието.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
RSS