Сеговия

Информация | Kарта
seen
7961
facebook
Сеговия

Сеговия е град в Испания, който се явява административен център на едноименната провинция Сеговия в Кастилия и Леон. Сеговия е разположена на 90 км на северозапад от на скалисто възвишение между реките Ересма и Кламорес. Заедно с и е един от трите най-известни древни градове около Мадрид. Градът е основан през 80 г. пр.н.е. от римляните. Между 714 година и 1085 година се намира във владение на маврите, след което бива превзет от Алфонс VI Кастилски, ставайки резиденция през следващите два века.

Приличащ на кораб, закотвен в равнината на Кастилия, Сеговия поддържа богат културен живот и отлична гастрономия. В зависимост откъде се навлиза в града, това което грабва в него са римския акведукт, катедралата или замъка Алкасар.

В Сеговия паметниците са навсякъде. Катедралата се намира на централния площад на стария град. Построена е в периода 1522 г. – 1577 г. в изключителен готически стил. Римският акведукт е символ на града, построен през I или II век от римляните по времето на окупацията на Иберийския полуостров.

Замъкът на Сеговия Алкасар е една от най – известните забележителности в Испания. Има 3 благороднически зали, като тук може да се видят различни произведения на изкуството и различни църкви в римски стил - Сан Естебан, Сан Мартин и Сан Миан. Старият град е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство и е обграден със стени, построени през VIII век.

Най-голям просперитет Сеговия бележи през XIII и особено през XIV век, но краят му настъпва през 1521 г. с неуспешното въстание на средната класа срещу управлението на Карл V, поведено от Хуан Браво. По това време икономическият център на Испания се измества на юг към и в Сеговия започва упадък.

Снимки Сеговия
На тази страница може да намерите галерия от изображения от Сеговия. Снимки от Сеговия и нейните забележителности. Информация, снимки и картинки от природни и исторически забележителности.
Сеговия
Акведукт
Изглед
Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
RSS