Бергамо

Информация | Kарта
seen
8572
facebook
Бергамо

Град Бергамо е център на едноименната провинция Бергамо в областта Ломбардия. Разположен е в подножието на Алпите. Намира се на около 40 km на североизток от . ЖП и шосеен транспортен възел. Има аерогара на 4 км до града. Бергамо се състои от две части. Средновековна част, която е разположена на хълм и съвременна промишлена част, която е разположена в равнината около хълма.

Днешният град Бергамо е възникнал на мястото на древния град Бергомум като през 49 г. пр.н.е. е наброявал около 10 000 жители. През 5-ти век е бил разрушен от хуните, предвождани от Атила. След възстановяването му става столица на Ломбардското херцогство, като е под зависимостта на Милано. От 1428 до 1797 г. е част от . По-късно е част от Кралство Ломбардия. През 1859 г. е освободен от Джузепе Гарибалди и преминава към Кралство Италия.

В Бергамо има много архитектурни паметници от 12-15 век. Сред тях са , строежът е започнат през 1137 г., от 15-ти век, църква „Св.Дух”, църква „Св. Бернардино”, църква „Св. Александър”, църква „Св.Михаил”, манастир „Св. Августин”, и др. От крепостта Rocca се разкрива невероятна гледка към Бергамо.

Снимки Бергамо
На тази страница може да намерите галерия от изображения от Бергамо. Снимки от Бергамо и нейните забележителности. Информация, снимки и картинки от природни и исторически забележителности.
Бергамо
Бергамо
Бергамо
Бергамо
Бергамо
Бергамо
Бергамо
Бергамо
Бергамо
Бергамо - изглед към старият град
Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласа
RSS