Замъкът Алкасар

Информация | Kарта
seen
6157
facebook
Замъкът Алкасар

Крал Филип II от Хабсбургската династия поръчва построяването на удивително архитектурно бижу замъкът Алкасар де Сеговиа, което се намира в стария град на в Испания. Тази средновековна крепост се извисява на скалист хълм над мястото, където се сливат двете реки Ересма и Кламорес. Фонът около Алкасар де Сеговия е съставен от планинската верига Гуадарама.

Замъкът Алкасар е уникален по своята същност най-вече заради странната си форма, която мнозина оприличават на нос на кораб. Историята на този интересен замък започва като кралски дворец. Смята се, че той е издигнат върху руините на по-стара римска крепост, части от които са открити в най-високата част на хълма. Според историческите документи, които за първи път споменават наличието на укрепление на това място, тук се е издигало такова в началото на XII век. Името му е било Алкасар, което е арабската дума, обозначаваща кралска резиденция.

Оригиналната крепост на Алкасар де Сеговия започва да придобива облика на дворец през XIII - XIV-ти век, когато той е преустроен и разширен. В периода от 1764 до 1862 г. в залите на замъка Алкасар де Сеговия се помещава Кралския артилерийски колеж. Голям пожар през 1862 г. унищожава голяма част от структурата на двореца, която е възстановена около две десетилетия по-късно. Реставратори подсилват театралната помпозност и тогава Алкасар придобива мотиви от романтичната архитектура, която доста интересно се слива с оригиналния стил на двореца.

Богати колекции от гоблени, старинно обзавеждане, картини и красиви касетъчни мудехарски тавани са сред онези красоти на Алкасар, които радват окото на посетителя и оставят незабравими спомени. Любопитен факт е, че замъкът Алкасар де Сеговия е включен като фон на обложката на албума на норвежката блек метъл банда Тартарос (Tartaros).

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласа
RSS