Трухильо

Информация | Kарта
seen
4535
facebook
Трухильо

Ограденият град Трухильо е кацнал на един хълм с изглед към заобикалящата природа между реките Тахо и Гуадиана. Той дължи известността си на конкистадора Франсиско Писаро, покорил Перу. Неговата статуя гордо властва над Главният площад в Трухильо, заобиколена от дворци, платени със заграбени богатства от Латинска Америка.

Замъкът Трухильо е една ранносредновековна мюсюлманска крепост от Х в., разположенa върху възвишение в град Трухильо, от което се открива невероятна гледка към самото селище и към долините в ниската част. Преди заселването на християните в тукашния испански район и да завладеят замъка Трухильо, местността е била последователно населена от римляните, маврите и вестготите.

Заселвайки се в района на днешен Трухильо християните предприели реставрация и дори цялостна трансформация на замъка Трухильо. Това, което те издигнали, било съставено от защитни оградни стени, подкрепени с кръгли и квадратни кули. Днес същинската постройка не се е запазила, но се предполага, че тя е била добавена към североизточната стена. Когато се премине през входния портал на Трухильо се влиза във вътрешната част, която е украсена с фамилни гербове и два чифта кули.

Истинско удоволствие е да се посети самия град Трухильо, приютил този чуден замък. Но той има и какво друго да покаже от своите изискани сгради, богата растителност и бурен живот.

Всяка туристическа разходка започва от Главния площад, който е социалния център на града, обсипан с кафенета, ресторанти и знатни дворци. Тук могат да бъдат разгледани строгата църква Сан Мартин и Паласио Карвахал-Варгас. Наричан още Паласио де Дукес де Сан Карлос, това е сдържана късноренесансова сграда, предадена от 1960 година на отшелници от средновековен религиозен орден св.Йероним. Другият край на площада е посветен на Паласио дел Маркес де ла Конкиста, построен от брата на Франсиско Писаро – Ернандо Писаро.

Посещението на Трухильо не бива да завършва без посещение на Каса-Мусео Пилар. Самото име загатва, че тук е намесен великият конкистадор и това не е далеч от истината. Това е здрава къща от XV век, където е роден Франсиско Писаро, пресъздала бита и живота му, като наред с мебелите и неговите творби са наредени артефакти на инките.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
RSS