Коста де ла Лус е част от андалуския бряг с изглед към Атлантическия океан, наричана още „крайбрежие на светлината”. Коста де ла Лус се състои от слънце и пясък, а името му идва от ярки, живи светлини, които подчертават величието на неговите улици, от златните оттенъци на дюните и от отразяване на среброто в морето, което е единственият сивкав оттенък в тая земя на цветовете.

Популярна дестинация за почивка предимно от испанците, през последните години Коста де ла Лус стават все по-популярна и сред чуждестранните туристи, особено за французи и на германци. Увеличаването на урбанизацията и разрастването на туристическият сектор води до сериозно развитие на част от крайбрежието, което пък обуславя икономически ползи. Коста де ла Лус има не само примамващи и неустоими плажове.

По бреговата линия са кацнали доста рибарски селца сред невероятна природа, а Конил де ла Фронтера традиционно село с елегантни барокови сгради разраснало се до популярен семеен курорт, едно от доказателствата за това, че предизвикателствата към Коста де ла Лус като все по-предпочитана туристическа дестинация оказват позитивно влияние.

Коста де ла Лус има богата история, която датира от ХII в. пр. Хр. Културни забележителности добре запазени останки от малък римски град, нос Трафалгар, където през 1805 г. английски адмирал Хорацио Нелсън побеждава френско-испанската флота, манастирът Рабида и други.

Независимо, че не се слави с много забележителности като провинция Кадис, тази част на крайбрежието на Атлантическия океан има какво да предложи и с какво да впечатли. Коста де ла Лус разполага с дълги, непокътнати плажове, подкрепени от борови гори и пясъчни дюни и много защитени крайбрежни паркове.

Бреговата линия е белязана от малки риболовни пристанища и модерни курорти. Освен плажове и слънце, има богати възможности за свободното време като голф, кайтсърф, гребане и други.

Коста де ла Лус е особено известен с красотата на защитените си природни територии и редица първокласни природни забележителности. Сред тях е и Национален парк на Дюните. Сред обитателите му са застрашени видове като испанския царски орел, известен също като орел Адалберт и иберийския рис.

Следват живописният залив на Кадис, рязко наклоненият бряг на южната част на андалуското крайбрежие, солените блата на Barbate и морските скали на Ла Брена, като териториите им обграждат прекрасен природен парк. Не могат да не споменат и разтегнатите влажни зони на устията на реките Tinto и Odiel, които са дом за много птици. Пролетта в Коста де ла Лус е свързана с експлозия на цветове, фиести и шествия, а зимата е мека и слънчева, привличаща милиони птици.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласували Коста де ла Лус