Ел Боске е поредното бяло градче, намиращо се източно от Аркос де ла Фронтера, на около 287 метра на морското равнище и се счита за главния вход към природния резерват Сиера де Грасалема.

Ел Боске се слави с атрактивен пейзаж и е сгушен в подножието на планината. Това е център за планинари, катерачи, ловци, риболовци и спускачи, с много кафенета и водни колела около моста над река Ел Боске. Селището се гордее с отличната си ферма за пъстърва (най-южното рибно стопанство в Европа), която е интересна за посещение и е добре да бъде добавена в дневния ред на обиколката из града. Студеното месо и прясната пъстърва са гастрономически специалитети, които си струва да бъдат пробвани по време на престоя в Ел Боске.

С живописна природа и тесни криволичещи улички, класифицирано като град въпреки своите 1800 жители, Ел Боске е основан от херцога на Аркос, който му дава името Лос Банос дел Дук /Los Banos del Duque/. По-късно е наречен Марчелина, а в края на XVIII век вече му се дава името Санта Мария де Гуадалупе де Ел Боске поради силната отдаденост на херцога и херцогинята към девата от Гуадалупе.

Ел Боске не разполага с особено много места, в които да настани своите посетители, но все пак общежития и къмпинг зони са с отворени врати за всеки, решил да дойде тук. Ресторантите и баровете също не са много, но пък с достъпните си цени позволяват на гостите си да задоволяват кулинарните си желания.

Предпочелите Ел Боске няма да останат разочарование защото и тук има какво да се види като исторически забележителности. Това са Хермита дел Калварио и църквата, и двете от XVIII век, както и старата мелница Молино дела Дук, пак от същата епоха.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласували Ел Боске