Европа >> Испания >> Остров Гран Канария

Остров Гран Канария

Информация | Kарта
seen
7054
facebook

Остров Гран Канария е вторият най-населен остров след от архипелага на Канарските острови. В Гран Канария се намира и най-големият град на Канарските острови, а именно Лас Палмас де Гран Канария, където се намира парламента на Канарските острови.

Гран Канария определено е райско кътче за любителите на уиндсърфа, гмуркане, голф, конна езда, риболов. Човек може да се наслади на вулкани, от които леко излиза пара и да усети хладния бриз на океана. Гран Канария е красота, тя е зелени паркове, улички с цветя и слънце.

Забележителности в Гран Канария не липсват – катедрала от XVI-XVII век, манастирът Сан Антонио, площадът Санто Доминго, но не бива да се пропуска и Къщата на Колумб, разположена в столицата Лас Палмас. Великият откривател е посетил островите на път за Новия Свят през 1492 г. и е отседнал за около месец в къщата на губернатора - неголям триетажен дом в испански стил. Името на губернатора е забравено, но славата на Колумб се е разпростряла върху тази къща. Къщата-музей е събрала не толкова вещи на Колумб, колкото предмети от неговата епоха.

Адски интерес предизвиква също кратерът Бандама, широк над 1 км и дълбок около 200 м, защото на дъното му можеш да откриеш овощна ферма с кокетна жилищна сграда. Културно любознателните посетители могат да открият своя свят в музеите, църквите и историческите градове, а и също да се потопят в атмосферата на цветната, космополитна столица Лас Палмас. За природолюбителите пък е Парке Рурал дел Нубло в подножието на Пико де лас Ниевес, богат на ендемични видове на архипелага.

Интерес представлява произхода на името – Гран Канария. Всичко тръгва от кръвожадните кучета - канис, използвани за храна от първите заселници на островите - гуанчите. Преди Канарските острови са били известни като „Острови на благоденствието” и "Щастливите острови", които между другото и до днес са такива. Красотата не може да се опише, просто трябва да се отиде там, за да се вкуси от усещането да си в един друг, незабравим свят.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
RSS