Остров Лансароте

Информация | Kарта
seen
8092
facebook
Остров Лансароте

Лансароте е четвъртият по големина остров от канарския архипелаг с площ 800 кв.км. и население 75000 човека. Лансароте - резултат от творческата дейност на природата и художника Цезар Манрике. Лансароте е най-източният от Канарските острови със столица град Аресифе. Това е и най-рано възникналият остров от архипелага, на чиято територия се намира забележителния поради скорошната си активност вулкан Тиманфая, районът около който е обявен за национален парк.

Най-ярката природна забележителност на Лансароте е планината Фуего /огнена гора/, намираща се в националния парк Тиманфайя. Мекият силует на хълмовете, покрити с разноцветна вулканична пепел и кокс са резултат от изригванията на вулкана през 1730 и 1736 година. По "пътя на вулканите" могат да бъдат видени 32 кратера на застинали вулкани. Това, което природата е дала и сътворила като забележителности на този остров Лансароте, продължава с пещерите Хамеос дел Агуа и Куеваде лос Вердес, които са части от гигантските тунели, започващи от кратера и свършващи в океана, пробити от лавата преди 5000 години. Тези пещери са използвани за убежища на пирати.

След заслуженото признание на майсторството на природата, идва ред на сътвореното от човешката ръка. В замъка Сан Хосе човек може да разгледа Музея на съвременното изкуство, а Мирадор дел Рио - дело на художника Цезар Манрике, е една обзорна галерия с барове и кафета с изглед към о-в Грасиоз. Един от красивите градове на острова е Тегуисе - наречен в чест на последната принцеса на гуанчите. В ресторанта "Ел Диабло" готвят на вулканична жар.

Лансероте привлича също и с прекрасните си пясъчни плажове, съвременни хотели и вино "Малвазио". Архитектурата на Лансароте е съобразена със средата, а белите му плажове изпълват част от 800 кв.км. площ на острова, обявен за биосферен резерват.

Гласувай:
Рейтинг 4.5 от 2 гласа
RSS