Островът Ла Гомера е един от седемте Канарски острова, както и един от най-слабо населените. В последните десетилетия Ла Гомера посреща безброй посетители, избягали от динамиката и стреса на напрегнатото ежедневие. Столицата на острова е Сан Себастиян де Ла Гомера – това е мястото, откъде Христофор Колумб потегля за Америка. Ла Гомера е единственият от Канарските островите, който не е бил и не е вулкан.

Заема площ от 378 кв. километра и е известен преди всичко с девствената си природа. Паркът Гарахонай намиращ се на острова носи имената на принцеса Хонай и принц Гара и е под закрилата на ЮНЕСКО. Тук могат да се срещнат папрати останали непокътнати от времето на динозаврите.

Терасовидни ниви, финикови палми и бананови плантации обграждат основното плато с характерните му лаврови гори. В парка могат да се видят около 400 местни растителни и животински вида, изчезнали в Африка и Европа преди милиони години.

След редовите фиести като празник се уважава Карнавала на Канарските острови, които всяка година има различна и интересна тема. А веднъж на 5 години се празнува Лустралес на Света Гладелупе. Твърди се, че това е жената донесла християнската религия от Африка. Празникът е свързан с огромни фиести в продължение на месец, които завършват с религиозно посрещане и изпращане на статуята на светицата както и с магичен светлинен театър в океана.

Хората от острова, както и всички канарци изключително много държат на традициите си. По време на религиозните и светски фиести местните обличат народните си носии и така ходят на работа. Във всеки магазин може да се купи типична народна носия.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласували Остров Ла Гомера