Музеят на изкуствата и занаятите, познат още като Музей на приложните изкуства, е един от най-необичайни музеи в Мадрид: всичко в него е събрано, подредено и изложено, за да разкаже на всеки историята и животът на хората. Богатата колекция е разпределена на пет етажа, като на последният може да се види възстановка на кухня от XVIII век.

Музеят на приложните изкуства отваря врати през 1912 година, поместен покоите на типичен за Мадрид дворец. Във внушителната му колекция се открояват мебели, керамика, стъклени предмети, бижута, платове, произведения на ориенталското изкуство и около 30000 други предмети, послужили за разкрасяване на домове, дворци и паметници на различни култури в цялата история.

Интерес представляват вазата Sevres, подарена на Наполеон III, кухнята от Валенсия от XVIII век, с над 1500 плочки, сребърна маса от XVI век и колекция от испански килими, обхващаща периода XV-XVII век. XVI и XVII век са най-добре представените години в Музея на приложните изкуства - с готически резби, кръстове, фигурки от алабастър, гоблени, както и барокови мебели.

Смело може да се твърди, че Музеят на приложните изкуства в Мадрид дава пълна представа за пищния интериор на многобройните замъци и дворци, издигнати през вековете.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласували Музей на приложните изкуства - Мадрид