На 100 км западно от Овиедо се намира една класически дестинация от Астурия, предпочитан град за всички, решили да избягат от жестоката суша. Във визитната картичка на тези чудни образувания на природата фигурират девствени пейзажи, реки и водопади, силни фолклорни традиции и разбира се добра храна. Долините на тези планини са предпочитано място и не са подвели нито един посетител, поверил на Лос Оскос своята почивка.

Местните жители, радващи и впечатляващи със своята наследена от римляните сърдечност, се заселват по тези места, привлечени от златните залежи. Природа, традиции и забележителности са перфектаната формула, която развива с бурни темпове селския туризъм в Лос Оскос. Пешеходни турове, езда, риболов на пъстърва, както и запознаване с местните занаяти, са сред развлеченията, с които всеки може да запълни деня си. Лос Оскос е приютил селата Санта Еулалия, Вилянуева и Сан Мартин, но някогашния център на производството на ножове – Тарамунди, е добро начало за всяка една екскурзия.

Модерното съвремие е завладяло най-вече Санта Еулалия, но това не помрачава сиянието и красотата на запазените образци на селска архитектура от XVIII век. През девствена гора се стига до Вилянуева и разширения Бенедиктински манастир. Най-трудно се стига да селото Сан Мартин, сгушено между две възвишения.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласа Лос Оскос