Коста Верде

Информация | Kарта
seen
2795
facebook

На север, между Кантабрия и Галисия, се разпростира едно красиво крейбрежие. Коста Верде или Зеленият бряг, както е познат още по света, е една от популярните атракции на северна Испания. Казват, че Астурия е благословена с магически пейзажи. Заобиколен от високопланинските райони, заключен между залива Бискай на север и Кастилия и Леон на юг, Коста Верде е изпъстрен с великолепни пясъчни ивици и плажове, както и невероятни, спиращи дъха гледки.

Този бряг е осеян от традиционни чифлици и старомодни испански селища. Като място, където туризмът е сред основните стълбове, Коста Верде не страда от липса на курорти. Първият значим сред тях е Луарка. Може да се похвали с хубави, чисти и леснодостъпни плажове, а фарът Кабо Видио подарява изключителна панорамни гледки. Малкият пристан Кудилиеро привлича със своите ресторанти, предлагащи ябълково вино и морски деликатеси, Мурос де Налон с елегантни жилищни сгради от XV-XVI век е непосредствено до него. Поемайки по сушата, се стига до Сантианес, в който задължително трябва да се види ромаската църква.

За копнеещите за слънчеви лъчи и уединени плажове е източната част на Коста Верде, където Ластрес примамва с живописен миден кей и благороднически домове, сгушени живописно в скала. Южно от него е Мирадор дел Фито, а впечатляващата скала от палеолита, съперничка на Алтемира, Тито Бустийо прославя Рибадеселя.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
RSS