Кангас де Онис

Информация | Kарта
seen
2434
facebook

Ако планирате почивка в Астурия и държите на място с естествена красота, разходки, кану-каяк и катерене, или просто се нуждаете от отдих в сърцето на зелена Испания, Кангас де Онис е най-подходящ да покрие всички критерии.

През VIII век това китно и симпатично градче става столица на християнска Испания, която е управлявана от Пелайо, разбил маврите при . Параклисът Санта Крус е съхранен до днес като свидетел на тази победа, която е и причината той да бъде издигнат. През XV век е препостроен, като в него днес може да бъде разгледан каменен гроб от бронзовата епоха.

Разположен в дълбока долина, където се разлива по бреговете на реките Села и Гуена, Кангас де Онис те кара да се влюбиш в него, заради живописното му местоположение. Това е град, основно развиващ туризма. Кангас де Онис е град с историческо, научно и туристически примамливо лица по няколко причини. Земите на града, излегнали се на ръба на Пикос де Еуропа, са били сцена, на която се е разиграла историческа битка.

Конгас де Онис има своя Ариондас – впечатляващ спортен център. Градът е известен с възможностите си за кану-каяк. Крайбрежната ивица е близко, на около час и половина път с кола, където са накацали живописни селца. Кангас де Онис не лишава посетителите си от удоволствията на шопинг-терапията, добрата кухня и прекрасните ресторанти, както и от изискано питие в някой нощен бар.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
RSS