Бергара

Информация | Kарта
seen
3184
facebook

В долината на река Деба се намира едно от очарователните градчета на Еускади – Бергара. Този град е привлекателен с красивите си ренесансови сгради, контрастиращи на индустриалните предградия. Най-удачното време за посещение на Бергара си остава времето, когато се провежда някой от многобройните му фестивали.

Както при всеки град, така и при Бергара сърцето тупти на един от площадите му – Пласа Сан Мартин Агире. На този площад се намират бароковата сграда на Кметството, както и някогашната кралска йезуитска семинария. Не липсват и дворци – три ренесансови замъка с хиралдически фасади внасят необходимата доза привлекателност на Бергара. Храмове на религията също не липсват – на хълма се издига църквата Сан Педро де Арисноа. В нея може да бъде видяна статуя на Христос от XVII век, дело на Хуан де Меса, както и произведенията на Хосе Рибера.

Освен духовна храна, Бергара има своите кулинарни специалитети, които не бива да се пропуска да се опитат и е нещо задължително да се направи преди да се напусне града – сладкишите ерейеноак и тостояк. В близост до Бергара се намира и най-почитана отшелническа хижа от дванайсетте, пръснати из околността – тази на Сан Мигел де Арицета.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
RSS