Тарифа

Информация | Kарта
seen
7033
facebook
Тарифа

Може човек да не знае какво има в Тарифа, но определено не е неизвестно, че това е най-южната точка на Испания. Стъпвайки на територията на Тарифа, няма как да не усетиш полъха и отличителния нюанс на Северна Африка. Ако сега това кътче отстои на 14 км от границата, то в резултат на реализирането на бъдещите планове, в които е заложено изграждането на подводен тунел с жп линия, разстоянието ще се скъси още повече.

Освен, че е най-южната испанска точка, Тарифа е и първото арабско селище в Испания. За това свидетелстват и са съхранили в себе си историята за дългото мюсюлманско владичество Пуерта де Херес и старият укрепен град Кастильо де Гусман ел Буено.

Днес Тарифа просперира и добива космополитен облик защото предлага прекрасни целогодишни условия за уиндсърф и именно в Тарифа се провежда Световното първенство по уиндсърф. А това само по себе си е причина това място да бъде посещавано все повече и по-често. Тарифа е гостоприемна към всички, а кристално чистите й води са апетитно място за гмуркачите.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
RSS