Аро

Информация | Kарта
seen
3536
facebook
Аро

Много хора като чуят Аро едва ли се сещат за тези земи на Испания, разположени в Ла Риоха. Но онези, които отпият от световноизвестните отлежали риохански вина веднага се чудят за произхода им – именно тогава научават за Аро.

Аро е стратегически град на брега на река Ебро. Именно виното е козът на Аро и то е причина за процъфтяването на града в края на XIX век. През 1890 г. това е градът, които може да се похвали в електрическо улично осветление. Като забележителности Аро няма какво толкова да предложи. Интерес представлява например църквата Санто Томас. Характерни за нея са късноготическият стил, бароковият й олтарник и фасадата в стил платереск. Не бива да се подминава с пренебрежение елегантността на Каса Консисториал. Този Августински манастир в миналото, проектиран от Хуан де Вилянуева, днес се преражда в страхотен хотел.

Но разбира се, основното в едно посещение на Аро, трябва да е задължително посещение на винарни, предлагащи типична риоханска кухня, както и отмаряне в кафенетата на стръмния Пласа де ла Пас. Аро разполага, а и няма как да не, с музей на виното – Мусео дел Вино. Желаещите могат да го намерят в южния край на града. В него са представени последните производствени процеси и отлежаване на виното. Съществува още един музей на виното, но той се намира в Брионес, точно след Аро.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
google RSS