Първото впечатление, което Вик създава, е на мрачен, непривлекателен индустриален град, в който властва неприятен климат с много дъждове и чести мъгли. Но това не бива да помрачава желанието да се посети този град, защото Вик има какво да покаже и да зарадва с архитектурни забележителности, а и не само с това.

Вик е интересен да се посети например и, за да се научи нещо за вековните традиции в търговията и колбасарската промишленост. Пласа Майор е площад, който е интересен за посещение, особено всеки четвъртък и събота, когато там се организира пазар. Много често за него може да се чуе, че той е олицетворение на приемствеността на Вик. На него също така могат да бъдат разгледани доста галерии, както и да се изпие по някое питие в пъстрите му кафенета. Готическите къщи и бароковите и пищни екстравагантни сгради от XIX век придават неподправен чар на облика му, но като че ли най-интересна е причудливата неоготическа постройка Каза Комеля.

Най-старата сграда във Вик е реставрирания римски храм от II век, издигащ се до руините на Палау делс Монткада. Спускайки се по склона човек се натъква на огромната катедрала на Вит – една смесица от стилове от романски до неокласически. Трябва да се разгледа заради ефектните си стенописи в тъмнозлатно и червено, дело на Жозеп Мария Серт. В тази катедрала във Вик се намира гроба на художника, който е положен в красива готическа галерия. Криптата на катедралата привлича вниманието с забележителните си капители от X-XI век. Ценности от епископалната арт колекция на Вик са изложени в Оспитал де ла Санта Креу временно докато бъде завършен новият музей до катедралата. Не бива да се пропуска да се отбележи, че Епископалният музей на Вик е събрал най-значимата и пълна сбирка от средновековно каталонско изкуство.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласа Вик