Замък Орлик

Информация | Kарта
seen
2456
facebook
Замък Орлик Photocredit: kaprikfoto | Fotolia

Живописната природа на Чехия е нещо, което не подлежи на съмнение и което много спомага на благоденствието на страната. Една от най-големите реки, минаващи през земите на Чехия, е река Вълтава, в чиито води съхранения спомена за миналото се слива с идеята на настоящето. По своите брегове тази река и приютила доста от забележителностите на Чехия и замъкът Орлик от XIII век е една от незабравимите гледки по поречието й. Той изглежда така, сякаш около него времето е спряло още векове назад. Орлик е един от красивите средновековни замъци извън границите на , и около който се разпростира прекрасен и огромен ловен парк.

Орлик е и поредният замък от списъка с имения на известната фамилия Шварценберг. Отворен е за обществени посещения само през лятото и е доста популярна дестинация сред туристи. Замъкът Орлик впечатлява с постройката си, която Шварценберг реставрира в първоначалния й неоготически стил. Замъкът има три масивни наблюдателни кули, едната от които доминира с размерите си над останалите.

Отвъд крепостните стени на Орлик се намира невероятна колекция от уникална мебелировка, изработена от махагон и алабастър. Целият замък е с украса от средновековен китайски порцелан, а по стените на залите висят белгийските гоблени и венецианските витражи. Обширните коридори са отредени за украса с ловни трофеи - еленови рога, глави на глигани, както и колекция от пушки.

Замъкът Орлик е популярна туристическа дестинация, тъй като чистите води на язовира са много подходящи за любителите на водните спортове, а около водния басейн се намира страхотен къмпинг.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
google RSS