Бехине

Информация | Kарта
seen
2982
facebook
Бехине Photocredit: serawood | Fotolia

Сред забележителностите на Южна Бохемия, които задължително трябва да се посетят, се нарежда малкият спа курорт Бехине. Бехине има атрактивно местоположение – кацнал е на ръба на клисура над река Лужнице. В него, подобно на други места из Южна Бохемия, фамилия Розенберг е оставила архитектурен отпечатък за своето могъщество. За съжаление техния замък днес не е отворен за посещения. За жадните да разгледат някоя забележителност из Бехине е средновековното укрепление на града. За да съхрани и предава през годините местната история, то е превърнато в музей и изложбена зала на Бехине.

Изключителен купол от XVI век може да бъде зърнат в някогашната францисканска обител в Бехине. Да, може само да бъде зърнат, тъй като на манастирът сега е училище и достъпът е невъзможен. Всъщност единствено в неделя, когато се състоят службите, може да се разходи човек свободно и да разгледа това, което го е впечатлило.

Бехине има и музей – не на местната история обаче. Това е музеят „Музей на пожарникарите”, който се помещава в някогашната синагога на „Широка”.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
разсеяна облачност
3.31 °C | разсеяна облачност

Вятър: 2.16 m/s

Влажност: 87 %

Атмосферно налягане: 983.99 hpa

Облачност: 64 %

google RSS