Славонице

Информация | Kарта
seen
2397
facebook
Славонице Photocredit: alessandro0770 | Fotolia

Славонице е град в Южна Бохемия, разположен близо до границата с Моравия и . Независимо, че Славонице е историческия град в Моравия, днес той принадлежи на Южна Бохемия.

Славонице е град с уникална възрожденска архитектура и дължи ренесансовият си характер на периодите на изключително богатство, натрупано за времето от XIV до XVI век, когато той е важен град по маршрута от до .

Славонице и околните провинции са подсилени с укрепления в периода до Втората световна война. Останалите до днешни дни малки бункерни комплекси са били ремонтирани и ремонтирани. Нежната революция и падането на комунизма бележат период на възход за Славонице, защото той отново се превръща в популярна дестинация за чешки туристи, и художници. Много от малките галерии са създадени в резултат на работата на хората на изкуството и семинари в Славонице. Славонице е много популярен и с подземните тунели, датиращи от 12 век.

Въпреки тежките моменти, които е преживял, Славонице е съхранил своето архитектурно великолепие. Днес градът е в списъка на Юнеско за световно културно наследство заради ренесансовите си къщи, два площада – Намнести Миру и Хорни Намнести, както и благодарение на готическата си църква.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
ясно небе
11.28 °C | ясно небе

Вятър: 2.6 m/s

Влажност: 87 %

Атмосферно налягане: 1003 hpa

Облачност: 0 %

RSS