Локет

Информация | Kарта
seen
3089
facebook
Локет Photocredit: Kletr | Fotolia

Град Локет е сред другите места в Западна Бохемия, които си заслужават една туристическа обиколка. Градът е обграден от река Охрже, а над него се извисява, типично по кралски, Кралския замък от XII век.

Кралскивт замък Локет е средновековна отбранителна крепост, намираща се в Западна Бохемия. Крепостта е кацнала върху скалист хълм над река Егер. Намира се в северозападната част на Чешката република. Почти непокътнатият му оригинален архитектурен план го отличава от останалите замъци в Бохемия. Локет е построена в началото на XIII век в кралство Бохемия, предимно, за да играе ролята на отбранителна крепост. Локет се използва често за пребиваване на чешки владетели и техните семейства. Някои по своя воля, други не. В края на 1310 г. тригодишният бъдещ крал на Бохемия Карл IV е затворен в Локет за три месеца. Делото е на баща му, но той е воден от стремежа си да избегне евентуален бунт. Фрапиращото в тази история е, че бъдещия крал е бил тригодишен тогава.

През 1473г. замъкът е опожарен, след което се превръща в житница. В края на XVIII век решение на Общинския съвет решава на мястото на Локет да построи затвор. От 1788 г. до 1947 г. крепостта се използва за тази цел.

Град Локет в по-голямата си част страда от липсата на грижи и поради това е доста западнал. Но това е временно явление, тъй като в момента текат процеси по възстановяване на истинската му прелест. Градът разполага даже със собствена фабрика за порцелан,

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
ясно небе
9.79 °C | ясно небе

Вятър: 1.5 m/s

Влажност: 66 %

Атмосферно налягане: 1009 hpa

Облачност: 0 %

RSS