Европа >> Чехия >> Бохемия >> Изерске хори

Изерске хори

Информация | Kарта
seen
2353
facebook

Изерске хори или т.нар. планина Изерска е планински масив, намиращ се в северна Бохемия, в близост до Полската граница. Изерске хори се явява западното продължение на внушителната Исполинска планина. Изерске хори е местност с красиви хълмове, смърчови и гори ливади с много цветя.

Изерске Хори привлича много туристи от Чехия, и Германия, но за съжаление киселинните дъждове нанасят големи щети на природата й. В полите на Изерске хори са сгушени няколко красиви селища, от които се откриват невероятни гледки – например Либерец. Това старо градче в земите на Бохемия, което едно време е било процъфтяващо градче близо до полската граница.

Монт Йестед също няма да разочарова никой от посетителите си – в въртящият ресторант на телевизионната кула се предлагат страхотни обеди, гарнирани с наслада от красивата гледка.

Сред хълмовете на Изерске хори се намира малък спа курорт – Азне Либверда. През 1821 г. тук Карл Мария фон Вебер получава своето вдъхновение и композира част от операта „Вълшебният стрелец”. Независимо, че не е курорт от световна класа, Либверда завладява с очарователна природа и изключително спокойна атмосфера.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
RSS