Европа >> Чехия >> Замъци в Чехия >> Замък Частоловице

Замък Частоловице

Информация | Kарта
seen
1709
facebook

Замъкът Частоловице, находящ се в град със същото име, разположен на река Орлице, е един от най-посещаваните замъци в Чешката република. Крепостта е издигната през XIII век, реконструирана един път през XVI и два пъти през XIX век и накрая конфискувана през 40-те години на миналия век от комунистите. Собственост на семейство Щернберг, Частоловице става отново тяхно владение през 90-те години, когато успяват да си я върнат.

Днес замъка Частоловице е отворен за посетители. Крепостта се състои от две кули, като едната е доста голяма, с покрив с шлемообразен купол, и е надвиснала над главния вход на двореца.

След първата си реконструкция Частоловице приема бароковия и класически стил, а през 1850 г. е бил променен в готически стил. Последното възстановяване дава на замъка неовъзрожденски облик. Жилищната част на Частоловице е украсена стенописи, изобразяващи сцени от Римската история. Най-интересното в тази част на замъка са трапезарията и Залата на рицарите, дървените тавани на които са украсени с картини на библейски теми.

Паркът на двореца прилича много на такъв, прилежащ към някое английско имение. В него има даже малка зоологическа градина, където могат да бъдат видени щрауси, ему и редки видове елени.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
RSS