Наход

Информация | Kарта
seen
3390
facebook
Наход Photocredit: Jan Woloszczuk | Fotolia

На върха на хълм, сгушен под огромен замък, се намира град Наход. Разположен е в източна Бохемия, в Близост до границата с .

Главният площад на Наход е събрал някои от забележителностите на града. Точно в средата му се намира църквата „Св.Лаврентий” от XV век с две масивни ниски кули от дърво и прекрасна вътрешна галерия. Най-впечатляващата обаче е сградата на хотел „У Беранка”. Интериорът й е елегантен, в стил сецесион, а самият хотел често е използван и като градски театър. Замъкът на Наход е с интересна архитектура – различават се и ренесансови, и барокови елементи. Съдбата на замъка на Наход през 30-те години на XVII век решава Фердинант като го дава на арагонеца Отавио Пиколомини. Отавио е личен страж на Валдщайн, който предава генерала и получава замъка като отплата за предателството му, довело до убийството. Вътре в двореца параклиса е със стуко декорация, красиви мебели, гоблени и картини.

Името на града Наход се свързва с една известна чешка личност. Чешкият писател Йозеф Шкворецки е роден в Наход през 1924 г., а градът е описан в романите му под името Костелец.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
ясно небе
18.53 °C | ясно небе

Вятър: 1 m/s

Влажност: 39 %

Атмосферно налягане: 1023 hpa

Облачност: 0 %

RSS