Свати Копечек

Информация | Kарта
seen
2097
facebook
Свати Копечек Photocredit: kaprikfoto | Fotolia

На пътя, свързващ и , се намира едно от трите най-известни светилища в ЧехияСвати Копечек или Светия хълм, където се издига величествената базилика, която е построена и посветена на Света Богородица. Това е мястото, което докато посещава често като поклонник, отец Игнац Стухли разбира, че призванието му е да посвети живота си на Бог и спасението на младежите.

Църквата на Светия хълм – „Свати Копечек”, е проектирана от италианския архитект Джовани Тенкала през XVII век. Тази великолепна сграда има широка двуетажна фасада с редица декоративни статуи по покрива и прилича донякъде на бароков дворец. Интериорът на поклонническия дом е красив римейк от светловиолетов мрамор, едра стуко декорация и обсипани с фрески тавани.

„Свати Копечек” има купол, който дължи величието си на арките си, а църковната галерия е украсена с херувими и в нея се намира органа.

Около „Свати Копечек” има доста кафенета и снекбарове, които предлагат на поклонниците храна, и магазинчета, от които могат да бъдат закупени религиозни дрънкулки.

Като разнообразие и за по-светско звучене, към „Свати Копечек” има добавен неголям зоопарк.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
google RSS