Африка >> Египет >> Александрия >> Национален музей - Александрия

Национален музей - Александрия

Информация | Kарта
seen
7306
facebook

Националният музей на Александрия може спокойно да бъде наречен атрактивна панорама на египетската култура. Той отваря врати за своите посетители през 2004 година, когато великолепната сграда на американското консулство е върната на правителството.

Казват, че историята на е разказ за западната философска мисъл и култура. Поради факта, че в музея не могат да бъдат видени артефакти за доста култови места и хора от тази история, критиците са разочаровани.

В общи линии в Националния музей на Александрия може да бъде разгледано това, което в не е застъпено. Колекцията на музея е изпъстрена с разнообразни предмети от фараонската епоха, алабастрови статуи от Гиза, копие на порта от Абидос, дървена статуя от .

В подземието на Националния музей на Александрия може да бъде видяна статуя на Анубис с глава на чакал до два красиви саркофага от Късния период. Приземният етаж е отреден за на предмети, конкретно свързани с града. Говорим за красива римска мозайка с главата на горгона в средата й, както и изображения на александрийските божества Серапис и Хор-по-крат.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласа
RSS