Националният музей на Александрия може спокойно да бъде наречен атрактивна панорама на египетската култура. Той отваря врати за своите посетители през 2004 година, когато великолепната сграда на американското консулство е върната на правителството.

Казват, че историята на Александрия е разказ за западната философска мисъл и култура. Поради факта, че в музея не могат да бъдат видени артефакти за доста култови места и хора от тази история, критиците са разочаровани.

В общи линии в Националния музей на Александрия може да бъде разгледано това, което в Гръко-римския музей не е застъпено. Колекцията на музея е изпъстрена с разнообразни предмети от фараонската епоха, алабастрови статуи от Гиза, копие на порта от Абидос, дървена статуя от Саккара.

В подземието на Националния музей на Александрия може да бъде видяна статуя на Анубис с глава на чакал до два красиви саркофага от Късния период. Приземният етаж е отреден за на предмети, конкретно свързани с града. Говорим за красива римска мозайка с главата на горгона в средата й, както и изображения на александрийските божества Серапис и Хор-по-крат.

Гласувай:
Рейтинг 2.66667 от 3 гласували Национален музей - Александрия