Африка >> Египет >> Александрия >> Градините на двореца Монтазах

Градините на двореца Монтазах

Информация | Kарта
seen
3108
facebook

От далечни времена земите на за служели за бягство от летните жеги. Поради тази причина много вили и дворци са построени като летни резиденции в този град. Следвайки тази идея, един от владетелите на Египет – Аббас Хилми II, издига двореца Монтазах като своя лятна резиденция. Идеи за дизайна на двореца са заимствани както от Отоманската Империя, така и от в .

И резултата е впечатляващ. Построен в ниска долина източно от Александрия и издигащ се над плажа, дворецът Монтазах се състои от няколко сгради, като най-важните са Ал-Харамлек и Ал-Саламлек.

Като цяло сградата е затворена за посетители, но срещу минимална входна такса се осигурява достъп до обграждащите я градини и плажа. Кацналият върху скала дворец Монтазах е построен в мавритански стил с ясно различими флорентински елементи.

Зад оградите на двореца се намира добре поддържана градина, гъсто насадена с борове и палми, както и голям брой цветни лехи. Красиво пясъчно заливче с мост, свързващ брега с островче в морето, е може би най-красивото място за разходка в цяла Александрия.

Сред красиви финикийски палми е разположен и още един дворец, в който живеели жените на Фарук. Той е също пълна смесица от стилове, но въпреки това е впечатляващо красив.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
RSS