Хургада е курортът на брега на Червено море на около 350 км на югоизток от столицата Кайро, на края на Египетската пустиня.

От тихо рибарско селище в миналото, днес около Хургада има множество хотелски комплекси, които са накацали по протежение на 20 километра по пясъчната брегова ивица. Хургада дължи своята известност на своите прозрачни води и отличните условия за гмуркане. Това е предпочитана туристическа дестинация и любимо място за почивка на туристите от Европа.

Хургада разполага с всичко необходимо за всеки модерен град, като същевременно е успял да съхрани и не загуби великолепната си спокойна пустинна атмосфера.

В Хурада човек изпитва истинска наслада когато слънчевите лъчи го галят на плажа, когато се спуска с прозрачна подводница в дълбините на морето или по време на разходка из невероятните коралови рифове с разнообразни морски обитатели.

Друго разнообразние разходка с лодка до някой от островите, за да се гмурне човек в тюркоазените води или да се наслади на прекрасната гледка. Вълнуващо е посещението на остров Гифтун, както и аквариума с изкуствени резервоари „Червеното море”. На 20 км от Хургада пък от един египетски магнат е издигнат чисто новия курорт Ал-Гуна.

Хургада може да задоволи претенциите на почти всеки турист. Освен атракциите като гмуркане с акваланг и уиндсърфинг, Хургада предлага емоциите и на пустинните сафарита. Летище обслужва курорта, като се провеждат полети до Кайро и някои големи европейски градове.

Нощният живот в Хургада също е много добро ниво и изключително активен. Почти всеки хотел има собствена дискотека, както и много кръчми, като най-известни са Калипсо и Папас Бийч, а през 2007 г. отваря врати нощния клуб Ministry of Sound. Ламбада и други музикални стилове огласят курорта и заглушават призива за молитва.

Пиците и бургерите изместват фалафелите, а алкохолът се консумира много повече от другите градове в Египет. Изобщо Хургада е градът, предлага нещо много по-различно от обиколка и разглеждане на исторически обекти и паметници на религията – една наистина пълноценна почивка, наситена с египетска атмосфера.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласа Хургада