Европа >> Русия >> Русия забележителности >> Полуостров Камчатка

Полуостров Камчатка

Информация | Kарта
seen
4046
facebook

Полуостров Камчатка е най-активният вулканичен район в света, разположен между Охотско и Берингово море в руския Далечен изток. В резервата „Ключевской” може да се види как се е зародила нашата планета. Тук по гледчерите тече яркочервена лава, а лунният пейзаж е прекрасен. На юг броят на активните вулкани намалява, но се срещат повече гейзери и геотермални извори, чийто клокочещи води са червени или прозрачно тюркоазени.

Паркът „Каличево” е разположен близо до столицата на района – Петропавловск-Камчатийски. Той представлява миниатюра на природното разнообразие на Камчатка.

Удивителен е биосферният резерват „Кроноцкий”, където сред димящите вулканични конуси и тъмносини кратерни езерца се намира Долината на гейзерите, врящите кални езера на вулкана Бурлизий и кладерата на вулкана Узон. В резервата „Кроноцкии” има и горещи водопади, които изливат водите си върху черни базалтови скали на брега на Тихия океан.

В този район има много кафяви мечки, които се събуждат през есента за лов на сьомга. Тук живеят и половината от всички стелерови морски орли на света. В резервата няма пътища, а най-добро време за посещение е от юни до октомври.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
RSS