Минск

Информация | Kарта
seen
6280
facebook
Минск

Столицата на Беларус, Минск (Мінск) е град с повече от хиляда годишна история. За пръв път Минск е споменат през 1067 г. В своята история градът е многократно опожаряван и разрушаван, но винаги се възстановява. Последните големи разрушения са извършени по време на Втората световна война, когато Беларус в състава на първа поема удара на немските войски през юни 1941 г. В резултат на войната близо половината от населението загива, а индустрия и инфраструктура е разрушена. След войната Минск е изграден наново. Днес Минск е голям културен, административен и политически център на Беларус и заема площ около 256 кв.км и се е разпрострял от двете страни на река Свислоч. Населението му е над 2 млн. жители. Като важна транспорта връзка Минск разполага с няколко автогари и жп гари, както и с 2 летища.

В Минск непременно трябва да се видят: Държавния музей на Великата отечествена война; Кметството; Мариинската катедрала и др.

Снимки Минск
На тази страница може да намерите галерия от изображения от Минск. Снимки от Минск и нейните забележителности. Информация, снимки и картинки от природни и исторически забележителности.
Беларус Минск
Изглед от Минск
Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
мъгла
-1 °C | мъгла

Вятър: 2 m/s

Влажност: 100 %

Атмосферно налягане: 1030 hpa

Облачност: 90 %

google RSS