Инсбрук

Информация | Kарта
seen
14052
facebook
Инсбрук

Инсбрук (Innsbruck) е град в Западна Австрия, провинциален център на провинция Тирол. Разположен е в долината на река Ин, в подножието на един от най-известните проходи в Алпите – Бренер. Това му стратегическо местоположение го прави известен център за зимни спортове. Разположен близо както до така и до северна , Инсбрук е задължително място за посещение за любители на зимните спортове. Инсбрук е двукратен домакин на Зимните олимпийски игри. Първо през 1964 г., а след това през 1976 г., когато жителите на американския щат Колорадо гласуват срещу облигационен заем за финансиране на игрите в град Денвър. Световноизвестните паметници на Инсбрук са свидетели на голямата история, която се разказва от неговата постмодерна, международна върховна архитектура. Развитието на Инсбрук започва още в края на XII век, когато по земите на днешния град е построен замък, защитаващ моста над река Ин. По-късно е изградена крепостна стена и херцог Фридрих през XV век основава в Инсбрук своя резиденция. По-късно император Максимилиан І прави града център на Хабсбургската империя. През XVI-XVII век в средновековния град израстват университети, църкви и дворци в бароков стил. Днес границите на Инсбрук се опират до склоновете на заобикалящите го високи планини.

Туристически атракции в Инсбрук са Дворцовият замък, замъкът Амбрас, замъкът Отобург и базиликата Вилтен, които разказват вълнуващата история на града, която е свързана с имена като на Филипине Велзер или Андреас Хофер. Кайзер Максимилиан І е оставил своя отпечатък върху града – Златният покрив или надгробния му паметник в дворцовата църква са местни забележителности.

Инсбрук е град, който е известен и със своите спортни съоръжения, особено за през зимата. На територията му или съвсем близо до него са разположени няколко ски комплекса. Общата дължина на ски пистите е 270 км, а броят им достига до 200. Най-високата писта е на 3200 м. Пистите се обслужват от 59 лифта. Освен със ски пистите Инсбрук е и известен като една от топ дестинациите в Европа по сноуборд. Могат да се практикуват и други спортове - бобслей, пързаляне и кърлинг.

Невероятната постройка на замъка Амбрас е неизменно свързана с историята на австрийското градче Инсбрук, който е свидетелство за славното минало на самия град.

Замакът Амбрас е разположен в хълмовете на града, като от 1563 г. до 1595 г. е служел за резиденция на Фердинанд II. Днес в красивия бял дворец Амбрас е изложена най-старата колекция от картини и оръжия на територията на цяла Европа, като заслугата за нейното събиране е на Фердинанд II, който още приживе изгражда в ниската част на двореца модерен музей. Друга забележителност на Инсбрук е църквата Хофкирхе или т.нар. дворцова църква. Църквата е позната още като Францисканската църква. Построена е през 1563 г. по волята на кайзер Максимилиян I, за да бъде погребан в нея след смъртта си. Всъщност обаче той е погребан във .

Инсбрук е град, който може да те спечели само с природа и заслуга за това има грабваща дъха кулиса от върхове около града. Поради това в никакъв случай не бива да пропуснете изкачването на високия 2000 м Зеегрубе.

Снимки Инсбрук
На тази страница може да намерите галерия от изображения от Инсбрук. Снимки от Инсбрук и нейните забележителности. Информация, снимки и картинки от природни и исторически забележителности.
Инсбрук - къщи
Къща - Инсбрук - Австрия
Инсбрук - кула
Инсбрук - изглед
Инсбрук - парк
Инсбрук - сграда
Инсбрук - площад
Инсбрук - център
Сгради в Инсбрук
Инсбрук - красива сграда
Инсбрук - фасада
Инсбрук - река
Инсбрук - Австрия - глобус
Инсбрук - Австрия - център
Инсбрук - планина
Инсбрук и планината
Австрия - Инсбрук - планина
Инсбрук - водопад
Инсбрук - Австрия - църква
Църква в Инсбрук - Австрия
Църквата в Инсбрук
Инсбрук - църквата от вътре
Инсбрук
Инсбрук
Инсбрук
Инсбрук
Инсбрук
Инсбрук - заснежен връх
Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласа
разсеяна облачност
16.57 °C | разсеяна облачност

Вятър: 3.1 m/s

Влажност: 72 %

Атмосферно налягане: 1015 hpa

Облачност: 75 %

RSS