Гент

Информация | Kарта
seen
16960
facebook
Гент

Центърът на провинция Източна Фландрия в Белгия – град Гент (Gent), е разположен при сливането на реките Схелде и Лис. Гент е третият по големина град в страната и нещо като средновековната памет на холандците.

Градът притежава неизменен средновековен чар, който се разпростира сред спокойна атмосфера на градското ежедневие. Често красотата му е сравнявана с тази на и . Гент е съвременнен университетски град, с множество забележителности от Средновековието. Именно прогресът на селището през онези далечни градове е причината за днешния му блясък. Голяма част от постройките и сградите са запазили старинния си автентичен блясък.

Славата на Гент се корени в богатото му и бурно минало. Към средата на XIV век този град се превръща в най-големия в Европа производител на сукно, който внася вълна от и осигурява работа на хиляди хора. Средновековното сърце на Гент представлява редица от големи открити площади, свързани помежду си от три импозантни сгради - църквата "Св.Николай", Камбанарията и катедралата.

Гент е прочут и с това, че е един от световните центрове на цветята. В покрайнините на града могат да се видят прелестни насаждения от азалии, лалета и бегонии. В Гент не бива да се пропуска и разходка по уникалната Улица на подправките и зеленчуците с нейните красиви занаятчийски къщи.

Катедралата "St.Baaf" е един от основните исторически паметници на Гент. Освен с впечатляващия си във вътрешността й прекрасен бароков амвон, тя е интересна и заради каменните си войни на всеки от четири си ъгъла. За съжаление днес са дупликати, а единственият оцелял се пази старателно в т.нар. Стая със съкровищата в храма. Известна още и като Тайната стая, в миналото тя е пазела най-важните документи и ценности на града.

Сред другите забележителности на Гент, които не трябва да се пропускат е датиращият от XII век Замък на графовете. Той е построен, за да защитава жителите на града и днес се счита за един от най-запазените фламандски дворци.

Снимки Гент
На тази страница може да намерите галерия от изображения от Гент. Снимки от Гент и нейните забележителности. Информация, снимки и картинки от природни и исторически забележителности.
Гент - кула
Гент - църква
Гент - паметник
Гент - стара сграда
Гент - сгради
Гент - площад
Гент - камбана
Гент - архитектура
Гент - красива сграда
Сграда в Гент
Църква в Гент
Архитектура в Гент
Гент - река
Гент
Гент
Гент
Гент
Гент
Гент
Гент - мост
Гент
Гент
Гент
Гент
Гент
Гент
Гент
Гент
Гент
Гент
Гент
Гент
Гент
Гент
Гент
Гент
Гент
Гент
Гент
Гент
Гент
Гент
Гент
Гент
Гент
Гент
Гент
Гент
Гент
Гент
Гент
Гент
Гент
Гент
Гент
Гент
Гент
Гент
Гент
Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласа
ясно небе
22.84 °C | ясно небе

Вятър: 3.6 m/s

Влажност: 40 %

Атмосферно налягане: 1015 hpa

Облачност: 0 %

RSS