Европа >> Великобритания >> Уелс >> Римските останки при Керлеон

Римските останки при Керлеон

Информация | Kарта
seen
2327
facebook

Римските останки при Керлеон са сред забележителностите на Уелс и символизират една добре запазена военна база.

30 години битки водят римляните само и само да получат някакъв контрол над Уелс. За да могат да осъществяват своите планове, те се настаняват във военни бази и по пътища.

Една от най-големите римски забележителности на Великобритания се ражда именно по това време. За нуждите на втория легион „Аугуста” през 75 г. е издигнат Иска Силурум, който днес е познат като Керлеон. По време на създаването си той е играл ролята на основна база на римляните в Южен Уелс. Тази област си остава мястото във Великобритания, в която римската култура е проникнала най-дълбоко.

Днес римските останки при Керлеон представляват правоъгълна основа, разположена на площ от 30 хектара, и в тях се различава ясно мрежовата структура и портите на всяка от четирите стени. Първоначално те са били направени от пръст, но около 120 г. са заменени с два пъти по-високи каменни заграждения. Във вътрешността, която те са ограждали, са били разположени казарми, щабни постройки, тренировъчна зала, хамбар и болница.За разпускане, на територията на днешните римски останки при Керлеон, за били обособени луксозни бани, както и амфитеатър за около 5000 посетители.

През средните векове Керлеон е припознат като замъка „Камелот”, където легендарният крал Артур събирал около кръглата маса своите рицари. Легионерският музей разполага с една от най-добрите колекции на римски предмети във Великобритания.

Гласувай:
Рейтинг 2 от 1 гласа
google RSS