Европа >> Германия >> Берлин >> Зоологическата градина

Зоологическата градина

Информация | Kарта
seen
4623
facebook
Зоологическата градина

Зоологическата градина в е най-старата и най-добре познатата зоологическа градина в Германия. За първи път зоологическата градина отваря врати на 1 август 1844 г., за да заживеят на площ от около 85 акра над 1500 животински вида с над 15000 техни представители. С тази своя численост и разнообразие на животински видове тя всъщност представлява най-обширната колекция животински видове в света. По времето, в което е отворена, градината е първата в Германия и девета в Европа. През 1913 г. в зоологическата градина врати врати отваря и аквариум, толкова голям и грандиозен като самата градина – 12 басейна с общ капацитет 25000 л., достатъчни да поберат всичките си 9000 обитатели. Зоологическата градина и аквариума имат над 3 млн. посетители годишно.

Зоологическата градина си сътрудничи на научно ниво с много и различни университети и изследователски институции. Някои от животните там се отглеждат до определена възраст и след това се пускат на свобода.

Зоологоческата градина в Берлин има невероятни градини, както и невероятни стени с водопади. Всичко в зоологическата градина е перфектно подредено, няма и помен от лоша миризма на животни.

През 2006 г. в зоологическата градина в Берлин се роди бялото полярно мече Кнут, което се превърна в рекламно лице на множество продукти по света. Мечето прекарва първите 40 дни от живота си в кувьоз, на прага между живота и смъртта, и отхвърлено от майка си, геройски се вкопчи в живота и оцеля. Кнут прослави зоологическата градина в Берлин, увеличи главозамайващо приходите й и привлече милиони туристи от цял свят. Днес Кнут, пораснал, но все така обаятелен, радва туристите наред с всички останали питомци, сред които и гигантската панда Бао Бао.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
RSS