Европа >> Германия >> Замъци в Германия >> Замъкът Райнсберг

Замъкът Райнсберг

Информация | Kарта
seen
3320
facebook
Замъкът Райнсберг Photocredit: christiane65 | Fotolia

Замъкът Райнсберг е една интересна историческа забележителност, която може да видите в едноименния немски град, който се намира североизточната германска област Бранденбург.

Приветливият замък Райнсберг се издига на брега на красиво езеро, в което плават водна леща и лилии. Красивият дворец Райнсберг е оценяван като сграда от най-високо качество, като съществуват и твърдения, че невероятната му архитектура е послужила за образец на интригуващия в Потсдам. Във вътрешността на Райнсберг има около 50 апартамента, както и кралски стаи, пълни с произведения на изкуството.

Първоначално замъкът Райнсберг започва своето съществуване като укрепена крепост. За неговото превръщане в красива дворцова постройка през 1734 г. е виновен принц Фридрих Райнсберг. Разказват, че принц Фридрих прекарал най-хубавите години от живота си в именно в този замък.

Принц Хенри, неговият по-малък брат, решава, че трябва да направи нещо велико за твореца, за да стане той още по-хубав. Така се създава уникалния за Европа т.нар. „Съд на музите”. На принц Хенри се приписва и бляскавата архитектура на замъка и прилежащите му градини в подчератно ранен неокласически стил. В хода на следващите десетилетия са създадени и парк, Къщата на кавалерите и дворцовия театър.

Замъкът Райнсберг е дом на много класически фестивали – този по Великден, Райнбергските музикални дни, а от юни до август всяка година се поставят спектакли на Райнбергската опера.

В замъка Райнсберг се намира мемориален паметник на твореца Курт Тучолски, който е издигнат в памет на работата и живота му като един от най-забележителните автори във Ваймарската република.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
RSS