Европа >> Германия >> Замъци в Германия >> Дворец Нимфенбург

Дворец Нимфенбург

Информация | Kарта
seen
4822
facebook
Дворец Нимфенбург

Нимфенбург е удивителен бароков дворец, разположен почти в централната част на , чието име в превод означава „Дворецът на Нимфите”. Прекрасната му архитектура и невероятно красивите градини са притегателна сила, която привлича хиляди туристи ежегодишно, и го превръща в една от най-големите атракции в немската провинция Бавария.

Дворецът Нимфенбург е архитектурна постройка с интересна кубообразна форма, чиито основи са положени през 1664 г. Причината за построяването на Нимфенбург е раждането на наследника на Фердинанд и неговата съпруга Мария Хенриет Аделаида Савойска. Те избират за архитект Агостино Барели, който се заел с изграждането на лятната резиденция на висшите особи в Мюнхен. Дворецът някога е бил лятна резиденция, намираща се в покрайнините на града. Първата постройка на Нимфенбург е централният павилион, издигнат през 1675 г. Крал Лудвиг II е роден тук през 1845 г. Зародилата се идея за канали пред двореца е провокирана от желанието Нимфенбург да се превърне в нещо като втора . За да бъде всичко възможно най-доближаващо се до оригинала, от Италия са били извикани няколко гондолиери. Една от инетересните зали на двореца е Голямата зала. Нейният таван е украсен със стенописите на Йохан Цимерман и е декориран от Франсоа де Кувилие. По стените на бившата малка трапезария в южния павилион се намират множество картини на най-красивите баварки от едно време, като има и няколко на девойки от простолюдието, всичките нарисувани по заповед на крал Лудвиг І, който имал слабост към красивите жени.

В Нимфенбург могат да бъдат посетени и няколко музея – "Музей на порцелана", "Човек и природа" и "Музей на дворцовите конюшни". В една от пристойките е разположен музеят на каретите. Сред основните атракции на музея са великолепните карети на крал Лудвиг II.

Невероятно красиви са и парковите градини на Нимфенбург. Разположени на около 180 хектара и отлично място за почивка, приятни разходки, както и някои спортове. Множеството алеи, мостчета, пейки съдават невероятно спокойна и хармонична атмосфера.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
RSS