Европа >> Германия >> Мюнхен >> Берхтесгаден

Берхтесгаден

Информация | Kарта
seen
6008
facebook
Берхтесгаден Photocredit: JFL Photography | Fotolia

Берхтесгаден е град в Южна Бавария, Германия. Намира се на 20 км западно от австрийския град . От 1102 г., откакто съществува Берхтесгаден, то е преминало под френско, австрийско и баварско управление. Тук залежите на сол са доста богати, а солната мина в града е посещавана от около 40 000 посетители всяка година.

Берхтесгаден е немски град с историческа насоченост. В близост до него е комплексът от резиденция и бункери през Втората световна война Оберзалцберг, един от главните центрове на местоположението на Адолф Хитлер. На 6 км от града се намира Кьонигзее – Кралско езеро, главна туристическа дестинация в Бавария. Тук се помещава Международната федерация по шейни (FIL), а в близост до града се намира улей за шейни и бобслей.

Градчето Берхтесгаден е разположено северно, до самата граница единствения алписйки национален парк в Германия – националният парк „Берхтесгаден”, включен в списка на ЮНЕСКО за биосферен резерват през 1990 г. Причината са алпийския терен и запазената флора и фауна, представена от брадати и белоглави лешояди, скални орли, диви кози, лисици и сърни. В парка се намира вилата на Адолф Хитлер „Орлово гнездо”.

Национален парк Берхтесгаден простира своите 21000 ха площ. Цялата територия, заета от обширни гори и стръмни скали, е държавна собственост. В сърцето на националния парк, на 603 м надморска височина се намира прочутото езеро Кьонигзее.

Гласувай:
Рейтинг 0 от 0 гласа
google RSS