Гармиш-Партенкирхен е немски град, принадлежащ на провинция Бавария. Гармиш-Пертенкирхен се намира на около 90 км от Мюнхен и приблизително на 60 км от австрийския град Инсбрук, 708 метра надморска височина. Сгушен в Баварските Алпи, под най-високия връх в Германия Цугшпице, зимният курорт Гармиш-Партенкирхен е сред най-популярните ски-дестинации в Европа.

Преди 2000 г. на мястото на Гармиш-Партенкирхен е бил разположен римски гарнизон. През средните векове регионът изживява икономически бум. През 1889 г., благодарение на изграден железопътен път, се дава тласък на туристическата индустрия в региона. Гармиш и Паертенкирхен се обединяват през 1935 г., за да роди един прекрасен немски курорт, съхранен и до днес. Това става по нареждане на фюрера Адолф Хитлер. През февруари 1936 г. в Грамиш-Партенкирхен се провеждат Четвъртите зимни олимпийски игри, които влизат в историята като едни от най-скандалните.

В курорта Гармиш-Партенкирхен има съоръжения за всички зимни спортове, както и условия за парапланеризъм. Естествена снежна покривка е гарантирана от 10 декември до 1 април. Има 50 писти за ски алпийски дисциплини в четири зони с обща дължина 120 километра, разделени в три категории по трудност. Очарованието на Гармиш-Партенкирхен омагьосва и американците. В неговите земи те създават своя малка военна планинска база. Днес Гармиш-Партенкирхен е дом на няколко хиляди американци и други чужденци, работещи в базата и известния Европейски център за изследвания на сигурността "Джордж Маршал", чието седалище също е в Гармиш.

В центъра на Гармиш има прекрасен олимпийският леден дворец. В него има иделани условия за един от любимите спортове на това алпийско градче – кърлинга. За ски-скоковете, които също са много популярни в Германия, има няколко шанци. На тях в началото на всяка година се провежда едно от състезанията от най-престижната верига в този спорт - "Четирите шанци".

Гармиш-Партенкирхен заема мястото си на картата на световния туризъм след като доказва изключителността си като зимен курорт. Той бързо се превръща в любимо място за всеки планинар заради живописните си пейзажи и отличната си кухня. Уникалността на Гармиш-Партенкирхен идва от факта, че няма високи сгради, които да скриват красите гледки от всеки един прозорец в града.

Гармиш-Партенкирхен е помислил и за любителите на културни събития. В града се провежда ежегодния фестивал на Рихард Шраус – композитор, живял в кокетното градче.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласа Гармиш-Партенкирхен