Цугшпице е най-високата германска планина, като най-високият й връх е Цугшпице с неговите 2962 м. Цугшпице е и най-високият връх в Германия. Той се намира в Баварските Алпи, на австрийско-германската граница - в окръг Гармиш-Партенкирхен, провинция Бавария.

Този връх, от който се откриват спращи дъха гледки, може да се изкачи лесно или със зъбчата железница, или с кабинков лифт, който тръгва от Айбзее. Приключението определено си заслужава, макар и само да изпиеш едно питие в заведението със страхотна гледка „Панорама бистро”. Първото документирано изкачване на върха е осъществено от група, водена от лейтенант Йозеф Наус, на 27 август 1820 г.

Цугшпице е сред най-популярните зони за скиорите, заедно с Гармиш Класик. В тях са прокарани общо 38 писти - 7 "сини" (за начинаещи скиори), 27 "червени" (за напреднали) и 4 "черни" (за майстори). Една от "черните" е популярното трасе "Кандахар", където се провеждат стартовете по спускане и супергигантски слалом от Световната купа по ски. Именно спускането по "Кандахар" се смята за едно от най-големите изпитания за звездите в алпийските ски.

Амбициозни любителите на спорта, поклонници на слънцето, романтиката или любители на природата - Цугшпице има по нещо, с което да отговори на всеки вкус.

Гласувай:
Рейтинг 5 от 1 гласа Цугшпице